fbpx
Cos cumparaturi

Livrare gratuita peste 200 Lei

Importator direct & Distribuitor autorizat

Cele mai apreciate tipuri de whisky (whiskey)

Băutura whisky (whiskey) este specială, are o aromă unică ce nu poate fi înlocuită cu nicio altă băutură, oricât s-ar încerca. Deși în trecut această băutură era consumată doar de anumite popoare, astăzi whisky-ul este consumat și apreciat de întreaga populație, fiind o băutură ce nu poate fi refuzată. Pentru că este produs în mai multe țări, cu siguranță că există diferențe între arome și sunt anumite mărci care se bucură de un succes mai mare decât altele de aceea trebuie să știi fiecare detaliu despre această băutură, dacă ești fan al ei. În această poziție, de consumator al acestei băuturi, în mod clar că ți-ai pus întrebări despre gustul pe care îl are, de unde provine, cum se produce. Acum poți să-ți satisfaci aceste curiozități, în primul rând există multe tipuri de whisky (whiskey) și pentru fiecare tip, tot atâtea mărci, fiecare cu gustul său și cu modul său de producere.

Tipuri de whisky (whiskey): Blended malt, Bourbon, Whisky single malt, Irish whisky. Iar dintre mărcile populare, mai cunoscute sunt: Jack Daniel’s, Ballantine’s, Grant’s, J&B.

Blended malt – acest tip de whisky (whiskey) ce se obține prin amestecarea mai multor varietăți de whisky, ce provin de la diferite distilerii. Această denumire de malt vine de la faptul că se folosește malțul de la cereale, iar cele mai utilizate cereale sunt orzul, secara sau porumbul. Fiecare țară producătoare utilizând preponderent o anumită cereală, în acest mod apărând diferențele între gusturi.

Bourbonul – această băutură este specifică Statelor Unite, iar în cazul acestuia ingredientul de bază este porumbul, care are un procent de 51% din amestecul ce se folosește în fabricarea acestuia. Bourbonul nu trebuie păstrat mult timp, nu are cerințe de vechime, dar are o condiție obligatorie, acesta trebuie păstrat în butoaie de stejar. Pentru acest tip, mărcile remarcate sunt Gentleman Jack sau Jack Daniel’s.

Irish whisky  – acest whisky (whiskey) irlandez este una dintre cele mai vechi băuturi din Europa. Se pare că această a apărut chiar din secolul al XII-lea, iar inventatorii acestuia se consider a fi călugării. Deoarece aceștia călătoreau în sudul Europei, unde au luat contact cu tehnicile prin care se distilau parfumurile, tehnică ce stă la baza realizării acestei băuturi.

Whisky single malt este realizat de o singură distilerie și pentru păstrarea acestuia trebuie alocată o perioadă de cel puțin 3 ani, în butoaie de stejar. Pentru acest tip de whisky (whiskey) se utilizează doar orzul, iar un alt ingredient care este permis este colorantul caramel. Pentru acest tip, mărcile relevante sunt Glenfiddich, Glenlivet, Glenmorangie, Macallan. Este o băutură selectă, rafinată, acest lucru putând fi dedus și din limitarea în ingredient, dar și din perioada de păstrare.

Este complicat să găsești pe piață băuturile pe care ți le dorești, calitate ridicată și un preț accesibil, însă nu este imposibil, gama FineBar este una extrem de variată ce include toate băuturile fine, rafinate și renumite la nivel Mondial, la prețuri accesibile. Astfel că este imposibil să nu găsești băutura pe care ți-o dorești, însă cea mai mare mulțumire va fi cu siguranță faptul că prețurile sunt unele corecte, fără a fi majorate fără motiv, deși calitatea este una superioară, cu siguranță.

Lasă un răspuns
Livrare Gratuita

Peste 200 Lei prin Curier sau Easybox

Importator direct

Import si distributie de bauturi din 2013

Produsele comercializate pot fi revandute

Conform ATESTAT NR RO 01749EN0004/19.09.2019