Este un ”Blend” de romuri distilate din sucul de trestie de zahar fermentate cu ajutorul unei drojdii obtinute din ananas ce permite transformarea zaharului in alcool. Dupa distilare procentul ridicat de alcool – 88% ABV – este redus la 60% inainte de a intra in butoaie curatate de ex-bourbon pentru 3 ani.
Dupa acest prim proces de maturare, romul este amestecat in tancuri mari cu alt rom invechit cu pana la 10% mai mult si este reincarcat in butoaie de ex-bourbon pentru inca 2 ani inainte de a fii transferat in tancuri pentru a fii inca o data amestecat cu romuri mai vechi. Acest proces este repetat si a treia oara fiind pus la invechit de data asta in butoaie de ex-sherry pentru inca doi ani si apoi transferat in tancuri pentru amestecare cu romuri mai vechi. Pentru a patra si ultima perioada de invechire, romul petrce inca 2 ani in butoaie de vin sherry Pedro Ximenez.
La final romul este amestecat cu alte romuri mai vechi, redus la 46% ABV inainte de a intra in butoaie de ex-bourbon mari de 17000 – 20000 litrii pentru inca 6 luni. Astfel se spune ca romurile ce intra in componenta acestui ”Blend” sunt invechite intre 6 si 23 de ani. Intregul proces de invechire se produce pe culmiile muntiilor din Guatemala la peste 2300 m altitudine, unde coditiile atmosferice si presiunea aerului incetinesc procesul de maturare si permit extragerea lenta a aromelor din butoaie.
Miros: toffe, caramel si frunze de tutun cu note de banane capte, cirese maraschino, fructe caramelizate, cafea espresso si nuci prajite.
Gust: complex si usor dulce-fructat cu note bogate de vanilie, toffee, cafea, cirese, melasa, cacao dar si note afumate de lemn si tutun, usor codimentat cu note de ciocolata, chilli, scortisoara si nucsoara.
Finish: lung si armonios cu note de alune prajite, frunze de tutun, scortisoara.
Rom Zacapa Centenario 23 Ani 0.05L
66,00 lei
În stoc
Acest produs se vinde repede!
Informații suplimentare
Greutate | 0,13 kg |
---|---|
Brand | |
Alcool | |
Cantitate | |
Tara | |
Stil |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.