Glenlivet

Show Filters

Whisky Glenlivet este fabricat in distileria cu acelasi nume si este renumit pentru calitatea sa inalta. Distileria si sortimentul de Whisky Glenlivet au fost fondate de catre George Smith. Acesta provenea dintr-o familie de distilatori clandestini, astfel ca a vrut sa infiinteze o distilerie intr-o zona care sa fie adecvata producerii acestei bauturi alcoolice. Astfel, a ales o zona traversata de ape foarte curate, mai exact de izvoare de munte. Whisky Glenlivet devine popular pe tot teritoriul Marii Britanii, astfel ca in anul 1824, George Smith obtine licenta pentru distileria sa. Este bine de stiut ca Whisky Glenlivet este al doilea cel mai bine vandut whisky single malt din lume si pe primul loc in SUA. 

De ce sa alegi Whisky Glenlivet 

Whisky Glenlivet este maturat intr-un timp indelungat, cel mai popular sortiment fiind lasat la maturare timp de 12 ani. Un lucru interesant de mentionat despre gustul deosebit al acestui whisky este faptul ca pana si Regele George al IV-lea a dorit sa il guste, desi era ilegal. 

Whisky Glenlivet se diferentiaza printr-o tarie aparte si prin echilibru. Are note usor fructate, care sunt prezente atat in miros, cat si in gust. De asemenea, are o textura aparte, greoaie, fapt pentru care este extrem de apreciat. Principala cereala din care este produs este orzul. De asemenea, reteta este simpla, folosindu-se doar orz si apa de izvor. 

Sortimente de Whisky Glenlivet pe care le gasesti la Finebar 

La Finebar, magazin bauturi alcoolice, poti gasi si comanda online aceste sortimente de Whisky Glenlivet: 

  • Glenlivet Caribbean Reserve Whisky 0.7L
  • Glenlivet 13YO First Fill Whisky 0.7L
  • Glenlivet 12YO Licensed Dram Whisky 0.7L si altele.┬á