Show Filters

Cu toate ca istoria whisky-ului asian nu este una foarte bogata, sortimentele existente pe piata reusesc sa impresioneze chiar si cei mai pretentiosi cunoascatori ai acestui tip de bautura. Cele mai populare tipuri de Whisky Asian sunt cele care se produc in Japonia si in Taiwan. In anul 2015, un sortiment de single malt din Japonia a primit primit un punctaj de 97,5 din 100 in cadrul World Whisky Blue, ceea ce a starnit curiozitatea multor oameni sa incerce si Whisky Asian. 

Prin ce se diferentiaza Whisky Asian? 

Daca ne referim la Whisky Asian din Japonia, trebuie sa mentionam ca acesta se diferentiaza prin distilarea si imbatranirea in butoaie de bourbon pe o perioada de minimum 8 ani. De asemenea, Whisky Asian este o bautura deosebita, realizata dintr-un blend de aproximativ zece bauturi, ceea ce ii confera gustul specific. In anul 1918, Masataki Takezura, considerat ,,parintele whisky-ului japonez” a sosit in Scotia pentru a invata mai bine arta distilarii. In anul 1920 se intoarce in Japonia si foloseste cunostintele acumulate pentru a pune bazele distileriei Yamazaki. 

Pentru a fabrica Whisky Asian se foloseste un must clar, care este lasat la fermentat impreuna cu drodjii speciale pentru o perioada indelungata. Astfel, se obtine o transparenta si puritate ridicate, fara note de malt. 

Cele mai bune sortimente de Whisky Asian le gasesti la Finebar 

La Finebar, magazin bauturi alcoolice, gasesti gasesti cele mai bune sortmente de Whisky Asian, printre care: Akashi, Chita, Hibiki, Omar, Nikka, Kavalan si altele ce vor fi pe placul tau cu siguranta.