Glenfiddich

  Show Filters

  Whisky Glenfiddich are o istorie bogata, care dateaza inca din anul 1886. Atunci, William Grant a infiintat distileria Glenfiddich in Scotia, in orasul Dufftown, impreuna cu ai sai copii. In anul 1887, chiar in ziua de Craciun, a fost obtinuta prima sticla de Whisky Glenfiddich. In 2022, istoria distileriei merge mai departe si este considerata una dintre singurele distilerii independente care inca reuseste sa impresioneze. Sortimentele de Whisky Glenfiddich obtinute aici sunt printre cele mai apreciate si premiate pe plan international. Retetele nu au fost schimbate de-a lungul timpului, ci doar s-au folosit materii prime din ce in ce mai bune. Se aproximeaza ca 30% din vanzarile globale de whisky single malt sunt de Whisky Glenfiddich. 

  De ce sa alegi Whisky Glenfiddich? 

  Probabil te intrebi prin ce se diferentiaza Whisky Glenfiddich de celelalte branduri de single malt. In primul rand, este vorba despre procesul de maturare. Dupa ce a fost obtinuta forma bruta a whisky-ului, acesta este lasat la maturat in butoaie de stejar in care anterior au fost maturate bauturile de tip sherry. Apoi, mai urmeaza o perioada de maturare in butoaie noi, proaspat cioplite din stejar european. Aceste doua procese de maturare confera aroma inconfundabila a Whisky Glenfiddich. Note fructate si lemnose, parfumuri dulci si imbietoare, un finish catifelat. Cam asa s-ar putea rezuma fascinatia pentru Whisky Glenfiddich. 

  La Finebar gasesti diverse sortimente de Whisky Glenfiddich 

  Poti comanda Whisky Glenfiddich de la Finebar, magazin bauturi alcoolice online. Aici vei gasi numeroase sortimente, printre care: 

  • Glenfiddich 18YO Whisky 0.7L
  • Glenfiddich 12YO Triple Oak Whisky 0.7L
  • Glenfiddich Select Cask Whisky 0.05L