Macallan

Show Filters

Cand vine vorba despre whisky pentru cunoscatori si colectionari, whisky Macallan este preferatul acestora. Desi are o istorie bogata, sortimentele au inceput sa fie din ce in ce mai cunoscute si apreciate abia in ultimele patru decenii. 

Istoria whisky Macallan incepe in urma cu aproape doua secole, in anul 1824. Alexander Reid a licentiat Distileria Macallan, sub numele de Elchies Distillery la acea vremea. Era situata intr-o zona pitoreasca, in apropierea raului Spey. Spre sfarsitul anilor 1800, distileria se extinde si va fi redenumita Macallan Glenlivet, denumire ce va fi schimbata un secol mai tarziu, in anul 1980, devenind Macallan. 

De ce sa alegi Whisky Macallan? 

Sunt foarte multe motive pentru care sa alegi Whisky Macallan. In primul rand, datorita aromelor inconfundabile, oferite de maturarea in butoaie de sherry si de bourbon. Apoi, trebuie sa mentionam faptul ca Macallan este singurul producator de whisky din Cartea Recordurilor. Daca te intrebi de ce, afla ca intreaga colectie de whisky vintage Macallan Fine & Rare a fost vanduta pentru suma de 250 de mii de lire sterline. De asemenea, acest whisky este la ora actuala cel mai scump din lume. 

Gustul whisky Macallan este unul dulce, dat de varietatea de orz folosita, dar si de maturarea in butoaiele speciale. Notele sale sunt de fructe uscate, stejar, lamaie, nuca de cocos, ciocolata, fructe coapte si vanilie. Fiecare sortiment are propriile note, in functie de butoaiele in care a fost maturat. 

La Finebar gasesti diverse sortimente de whisky Macallan  

Poti comanda whisky Macallan de la Finebar, magazin bauturi alcoolice online. Cele mai cunoscute sortimente sunt: 

  • Macallan 18YO Double Cask Whisky 0.7L
  • Macallan Enigma Whisky 0.7L
  • Macallan Rare Cask Black Whisky 0.7L si altele.┬á