Filtreaza produsele

Vodka: istorie si tari producatoare 

Vodka este una dintre cele mai populare bauturi alcoolice obtinute prin distilare. Principalele ingrediente sunt cartofii, graul, secara, sfecla de zahar si strugurii, folosite in proportii diferite in functie de reteta si de gustul final dorit. Un lucru interesant de mentionat despre Vodka este faptul ca in Evul Mediu, aceasta era considerata remediu medical, nu bautura alcoolica asa cum este astazi si era denumita ,,apa vie”. 

Principalele tari producatoare de Vodka sunt Rusia, Polonia, Anglia, Suedia, Romania, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Franta si Ucraina. In functie de tara producatoare, de reteta folosita si de ingrediente, Vodka poate avea un gust neutru sau poate fi imbogatita cu note de piper, fructe uscate, soc, lamaie, eucalipt, migdale si altele.

Vodka: de ce este atat de iubita pentru cocktailuri? 

Vodka este una dintre cele mai apreciate bauturi alcoolice pentru prepararea cocktailurilor. De ce? Deoarece spre dosebire de alte bauturi, aceasta nu ,,mascheaza” gustul ingredientelor din cocktail, in unele retete reusind sa le potenteze aroma. 

Motivul pentru care Vodka reuseste sa se integreze atat de bine in cocktailuri este modul de obtinere. Aceasta este distilate de mai multe ori, pana cand se obtine un echilibru perfect intre procentajul de alcool si cel de apa. In functie de procesul de fabricare, Vodka poate avea diverse note aromatice. 

Sortimente de Vodka la Finebar 

La Finebar vei regasi numeroase sortimente de Vodka online, de la producatori de renume, printre care: 

Poti descoperi si alte sortimente de Vodka in magazinul nostru online de bauturi alcoolice