Situata pe malurile golfului Lagavulin din insula Islay, distileria Lagavulin este una dintre cele mai vechi distilerii din Scotia (anul 1742).
Whisky-ul Lagavulin este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai intens afumate whisky-uri single malt facute vreodata. Orzul afumat folosit pentru a crea Lagavulin single malt are de pana la douazeci de ori mai multa expunere la fumul de turba, in comparatie cu scotch-urile standard.
Castigator de sase ori al Dublei Medalii de Aur la concursul San Francisco World Spririts Competition, Lagavulin 16 Ani a fost maturat timp de 16 ani in butoaie de secunda umplere, din lemn de stejar american, folosite anterior pentru maturarea bourbonului. Ca urmare a acestui proces de maturare, impreuna cu procesul unic de uscare a orzului, single maltul are o aroma intensa de fum de turba, condimente din lemn si ceai Earl Gray.
Arome
Miros intens de fum de turba si alge marine. Gust deosebit de elegant cu aroma delicata de cirese, ceai negru, apa de mare, lemn de stejar si fum. Finish incredibil de intens cu note complexe de caramel si fum de turba.
Culoare
Ambra.
Nu există recenzii până acum.