fbpx
Cos cumparaturi

Livrare gratuita peste 299 Lei

Importator direct & Distribuitor autorizat
dsfdsvgdvDV

Ce bauturi (mai) consuma tinerii care se distreaza in club?

De ceva vreme, cultura de clubbing a trecut printr-o perioada de transformare totala, nu doar in ceea ce priveste muzica si moda, cat preferintele de consum ale tinerilor. In 2024, cluburile nu mai sunt considerate doar locuri unde oamenii danseaza si socializeaza, ci s-au transformat intr-un ambient in care tot mai multi tineri se bucura de o atmosfera captivanta si isi creeaza amintiri pentru totdeauna. 

Dar parca nu te distrezi prea bine fara sa savurezi macar o gura de alcool, asa-i?! Shot-urile, bauturile seci si cocktailurile joaca un important rol in crearea atmosferei, in relaxarea (de care avem atata nevoie) si in modul in care ne bucuram de intreaga noapte. 

Topul bauturilor consumate in cluburi

Cocktailurile reinventate

Margarita, Mojito sau Martini sunt deseori reinterpretate cu ingrediente si tehnici noi de mixologie. De exemplu, Mojito-ul traditional se transforma intr-un “Mojito Fusion” cu fructe exotice si ierburi aromatice; un Martini original (cumparat de la un magazin bauturi alcoolice renumit)  poate fi servit cu infuzii de plante si arome neconventionale. 

Cocktailurile reinventate s-au nascut (mai mult) din dorinta tinerilor de a experimenta si de a descoperi gusturi noi, dar si de a consuma bauturi care le ofera o experienta vizuala deosebita – cum este cazul Aperol Spritz, care are în compoziție Prosecco sau șampanie, Aperol și apă minerală.

Bauturi cu continut scazut de alcool

O alta tendinta in crestere este reprezentata de bauturile cu continut scazut de alcool, ca urmare a constientizarii efectelor negative ale consumului excesiv. Aceste bauturi sunt create cu arome naturale si extracte din plante, deci sunt o alternativa echilibrata pentru tinerii care vor sa se bucure de o noapte in club fara a-si compromite sanatatea. 

Mocktailurile (cocktail-uri fara alcool) sunt cel mai bun exemplu de bauturi care pot fi la fel de sofisticate si delicioase ca si cele traditionale, dar fara efectele secundare nedorite ale alcoolului.

Bauturi artizanale si locale

Tinerii de astazi sunt, de asemenea, foarte preocupati de sprijinirea producatorilor locali, lucru care se reflecta in preferintele pentru bauturi artizanale si locale. Berea artizanala, ginurile locale si alte bauturi produse in loturi mici sunt foarte apreciate pentru calitatea lor, dar mai ales pentru povestea din spate.

Bauturi tari: whisky, vodka, tequila

Whisky-ul este considerat regele bauturilor tari, cu o istorie bogata si o varietate impresionanta de stiluri si arome. Originar din Scotia si Irlanda, whisky-ul a cucerit intreaga lume, devenind un simbol al rafinamentului si al traditiei, dar si o buna licoare cand esti pus pe distractie.

Unii prefera sa-l bea sec, pentru a se bucura de aromele sale, in timp ce altii adauga putina apa pentru a-i deschide aromele si a reduce taria alcoolului. Whisky-ul Balvenie este, de asemenea, o baza excelenta pentru cocktailuri clasice: Old Fashioned, Manhattan si Whisky Sour.

In cluburi, vodka este alegerea celor care vor bauturi mixte usoare si racoritoare. Este o baza ideala pentru orice, cocktailuri simple (Vodka Tonic) sau elaborate care implica fructe proaspete, sucuri si siropuri. De regula, clientii cluburilor prefera vodka sec, la temperatura camerei, sau in cocktail-uri emblematice, cum este cazul Vodka Martini, Cosmopolitan si Bloody Mary.

Nu in ultimul rand, tinerii prefera si shoturile de tequila, sorbite incet, sau insotita de un shot de Sangrita, un amestec de suc de rosii, suc de portocale si condimente (cum este savurata in Mexic). Tequila este folosita in multe dintre cocktailurile faimoase: Margarita, Tequila Sunrise si Paloma. In cluburi, tequila este adesea asociata cu distractia si energia, fiind bautura preferata pentru a incepe o noapte de dans si voie buna.

Cat de mult au contat influencerii in aceasta tendinta?

Ca vrem sa recunoastem sau nu, influencerii au avut un rol destul de important in promovarea noilor trenduri in materie de bauturi. Acestia colaboreaza cu cluburi si branduri de bauturi pentru a crea continut atractiv care sa atraga atentia urmaritorilor. De exemplu, un cocktail promovat intens pe retelele de socializare poate deveni rapid un “must-try” in randul tinerilor, determinand cluburile sa il includa in meniul lor.

Sa nu uitam nici de impactul retelelor sociale! Acestea joaca un rol crucial in modelarea preferintelor de consum ale tinerilor. Astfel, bauturile nu mai sunt doar despre gust; aspectul a devenit la fel de important (daca nu chiar mai important). Cluburile si barurile investesc in prezentarea artistica a cocktailurilor, sa fie cat mai fotogenice si potrivite pentru a fi postate pe Instagram sau TikTok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare Gratuita

Peste 299 Lei prin Curier sau Easybox

Importator direct

Import si distributie de bauturi din 2013

Produsele comercializate pot fi revandute

Conform ATESTAT NR. RO01749EN0005/26.10.2021